boozee, takiego zachowania autka są zużyte lub prawie zużyte już amortyzatory niestety. Przejedź na stację diagnostyczną i sobie je sprawdź.
Przygasanie świateł przy domykaniu szyb elektr.
Zwiń
X
-
Przygasanie świateł przy domykaniu szyb elektr.
Witam wszystkich. Z góry przepraszam jeśli temat był kiedyś poruszany , ale nie znalazłem . Parkując dzisiaj przodem do ściany zmykam szyby i widzę , że po domknięciu szyby do końca przygasły światła . Ponownie włączyłem przycisk zamykania i przytrzymałem ( silnika jeszcze nie gasiłem ) i sytuacja się powtórzyła . Wiem że siłowniki pobierają duzo prądu , ale czy do tego stopnia , żeby przygasały światła na pracującym silniku ? Czy tak powinno być , czy coś jest nie tak ?
Pozdrawiam.Maro
-
-
w O1 też tak mam. Więc wydaje się że jest to normalne.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Nie pamiętam jak jest w tym aucie, ale w którymś poprzednim też tak miałem. To wynika z dużego oporu jaki stawia silnik gdy przestaje się kręcić (a więc gdy napotyka na opór mechaniczny). W chwili kiedy układ domykania szyb jeszcze działa, a silnik się już nie kręci, bo szyba doszła do końca, silnik elektryczny pobiera znacznie więcej prądu, niż podczas zwykłej pracy. Jeśli się go nie wyłączy na czas (nad czym czuwa automat), to się poprostu spali. Czyli tak ma być.
Komentarz
-
Komentarz